Enric I. Canela

Marcel·li Reyes Vidal ha escrit avui en el seu bloc sobre la LOE i la tercera hora en castellà. Diu: Tot i la suposada satisfacció mostrada pel conseller d’Educació Ernest Maragall per l’acord al que s’ha arribat sobre la no obligatorietat de la tercera hora de castellà, la veritat és que els elements clau que l’han fet possible han estat la ferma actitud d’ERC i la negociació intel·ligent de Joan Ridao, per una banda, i la comprensió del president José Montilla , per l’altra. Això, ha permès que ERC i el vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira s’hagin apuntat un dels èxits més importants d’aquesta legislatura que tot just comença.

Tant de bo, sigui cert que això acaba amb el problema generat per la LOE i els seus decrets de desenvolupament. Jo no he vist el decret, però pel que he llegit no tenen l’aval del Consell Consultiu i, a més, tenen la salvaguarda de què encara que no obliguin a la tercera hora si que faran que alguna altra matèria s’hagi d’explicar en castellà. Perdó si m’equivoco però no veig clar que això sigui una victòria encara. Ernest Maragall és un home molt intel·ligent i dubto que hagi renunciat a res. Potser és un jocmalabar de Montilla per frenar el moviments d’ERC.

Jo no soc d’ERC però comparteixo completament els principis que impulsen a la defensa del català. M’alegraria del seu èxit en aquesta matèria, però malauradament, si el decret surt d’una forma satisfactòria pels interessos nacionalistes, acabarà aturat al Tribunal Constitucional.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació