Enric I. Canela

Remo Suppi, responsable de l’àmbit de Ciència i Tecnologia del Cercle per al Coneixement ha elaborat, recollint les aportacions d’altres associats del Cercle, un excel·lent document que és titula La universitat i la recerca: to be or not to be. Ho ha fet com a encàrrec de la Junta i posicionament de l’associació en un moment que creiem políticament molt delicat per al futur de la Societat de Coneixement a Catalunya..

Voldria assenyalar dos aspectes importants i previs. En l’elaboració d’aquest document hem participat persones que treballem a la universitat i també persones d’altres sectors i empreses i sense relació o interessos directes en la universitat i la recerca. Els col·laboradors tenim diferents opinions polítiques i en cap cas aquest document es pot entendre com un posicionament partidista. Amb algunes discrepàncies, inevitables a qualsevol col·lectiu, és un document de síntesi i àmpliament compartit per aquells que formem el Cercle i que per això mateix estem implicats en la defensa de la Societat del Coneixement com a camí per al desenvolupament d’una Catalunya competitiva dins el nostre espai econòmic i social.

Aquest document després de fer una anàlisi acurada de la situació actual, fa un seguit de propostes sobre quina hauria de ser l’actuació de l’administració catalana en aquestes matèries. Entenem que cal un cop de timó i l’adopció d’una autèntica política de recerca i desenvolupament per part del nostre govern.

També podeu recollir el document complet aquí.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació