- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Un sopar d’Huguet amb científics i algunes propostes meves

Enric I. Canela

Llegeixo a El Periódico digital que alguns investigadors van sopar amb el conseller Huguet a l’Observatori Fabra [2]. No sé qui sopava. L’article parla del director de l’Institut de Recerca Biomèdica Joan J. Guinovart. Diu el diari: Joan Guinovart va mostrar la seva profunda convicció que, si s’aprofundeix en la línia iniciada, “Catalunya pot convertir-se en la Califòrnia d’Europa”, capaç d’atraure joves de tot el continent que “s’atreveixin a explorar on ningú abans ho ha fet”. Catalunya, va afegir, és davant d’una gran oportunitat, però s’ho ha de proposar i establir les bases adequades. (Coincideixo amb Guinovart)

“Per al.lusions”, el conseller va intervenir. Va explicar que ha començat a treballar en el pacte nacional sobre recerca i va convidar els presents a participar en els debats que començaran aviat.

La veritat és que no sé amb qui ha començat a treballar el conseller sobre el Pacte. El que si puc dir és que des de CiU no estem d’acord a fer aquest pacte que entenem que a hores d’ara és una pèrdua de temps. El govern ara no ha de fer pactes, el que ha de fer primer és pressupostos i utilitzar els mecanismes normals d’un govern. Que presenti un programa al Parlament.

Li aconsello al govern tres coses:

I aquests consells res tenen a veure amb la meva militància política sinó amb la meva condició de professor universitari que coneix bastant bé la recerca, l’estructura universitària i moltes de les seves febleses i fortaleses.