Enric I. Canela

Dues notícies de diferent caire. Per una banda El País diu, en base a un estudi de les Cambres de Comerç, que més de la meitat dels universitaris accepten llocs de treball per sota de la seva formació. Diu que segons el director de formació del Consell Superior de Cambres, la població universitària espanyola, amb gairebé 1,5 milions d’estudiants, és de les més altes d’Europa; tanmateix, les universitats tenen una connexió empresarial feble i existeix un allunyament de la universitat a la realitat econòmica del nostre país. Mentre que la FP ha experimentat al llarg dels últims anys retocs de millora que incideixen favorablement en l’acostament escola – empresa; per això, la demanda d’aquesta titulació per part de les empreses està augmentant gradualment. Això últim és una bona notícia (comentari meu).

Per altra banda Telenotícies de TVC diu que El 94% dels llicenciats a les universitats catalanes troben feina en menys d’un any, segons un estudi de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU). Després d’haver enquestat més de 20.000 titulats, l’agència ha conclòs que el nivell d’inserció laboral entre els estudiants és elevat i que, en les àrees tècniques i de salut, troben feina fins i tot abans de llicenciar-se. En general, els nois ho tenen més fàcil i també accedeixen a llocs de més responsabilitat i més ben pagats. Per contra, les noies llicenciades en Humanitats són les que ho tenen pitjor. El document complet (que per cert està molt bé) és pot obtenir a l’AQU.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació