Enric I. Canela

Aquest matí David (Des de Sants) ha publicat una interessant reflexió en la que es lamenta d’alguns fets polítics. A banda de compartir sentiments, m’ha interessat especialment el seu comentari “Cada cop em sento menys d’esquerres. Els seus valors em comencen a semblar buits, inoperants, falsos. Em vaig fent gran. Suposo que és això.”

He respost al seu comentari i li he citat un joc, una enquesta sobre el  posicionament personal en els eixos esquerra –dreta i nacionalisme català – nacionalisme espanyol. Està en Democracia.web. Ell M’ha contestat que ja l’havia fet i que potser hi tornaria.

Jo sovint penso que molta gent no sap ben bé on és i es defineix d’esquerres i actua de dretes. Ven més l’esquerra que la dreta.

L’he tornat a fer. Jo surto bastant centrat en l’eix esquerra – dreta, lleugerament a l’esquerra i al màxim en la part nacionalisme català de l’altre eix.

Només és un joc, però us animo a jugar.

Potser seria interessant que alguns sociòlegs, honradament, aprofundissin en l’elaboració d’una eina com aquesta. Allò de coneix-te a tu mateix.

Ah, si existeix un altre d’aquest tipus m’ho dieu. També havia fet un d’EUA, però se centrava en coses que em cauen una mica lluny.

2 respostes a “Soc de dretes, soc d’esquerres, soc o no soc nacionalista?”

  1. a 16 juny 2007 a les 1:36 Dav

    L’he tornat a fer i continuo al mateix lloc (on també dius ser-hi tu). És un pèl simple com a joc i crec que coixeja per l’esquerra.

    En fi, gràcies per la referència.

  2. a 16 juny 2007 a les 4:10 enriccanela

    Si. És massa simple i m’agradaria trobar un més complet. M’agraden aquests jocs.
    En política m’he mogut poc, potser crec una mica menys amb la capacitat de fer el que diuen molts que són professionals o semiprofessionals de la política. No crec gens en cap extrem, m’apunto a Giddens encara que ja fa anys que el vaig llegir, bé no fa tant un bon text en el que parlava d’una nova manera d’entendre el concepte de benestar social.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació