- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Soc de dretes, soc d’esquerres, soc o no soc nacionalista?

Enric I. Canela

Aquest matí David (Des de Sants) ha publicat una interessant reflexió [2] en la que es lamenta d’alguns fets polítics. A banda de compartir sentiments, m’ha interessat especialment el seu comentari “Cada cop em sento menys d’esquerres. Els seus valors em comencen a semblar buits, inoperants, falsos. Em vaig fent gran. Suposo que és això.”

He respost al seu comentari i li he citat un joc, una enquesta sobre el  posicionament personal en els eixos esquerra –dreta i nacionalisme català – nacionalisme espanyol. Està en Democracia.web [3]. Ell M’ha contestat que ja l’havia fet i que potser hi tornaria.

Jo sovint penso que molta gent no sap ben bé on és i es defineix d’esquerres i actua de dretes. Ven més l’esquerra que la dreta.

L’he tornat a fer. Jo surto bastant centrat en l’eix esquerra – dreta, lleugerament a l’esquerra i al màxim en la part nacionalisme català de l’altre eix.

Només és un joc, però us animo a jugar.

Potser seria interessant que alguns sociòlegs, honradament, aprofundissin en l’elaboració d’una eina com aquesta. Allò de coneix-te a tu mateix.

Ah, si existeix un altre d’aquest tipus m’ho dieu. També havia fet un d’EUA, però se centrava en coses que em cauen una mica lluny.