El Mundo parla avui de jubilacions de professorat. Diu que un de cada tres ens jubilarem la propera dècada. Fa un ampli resum i indica que en algunes universitats ja s’han iniciat plans per avançar jubilacions per reestructurar les plantilles i adaptar-se als nous temps.

El Periódico fa un editorial aprofitant la publicació de l’informe El sistema universitari públic català 2000-2005 i del llibre Educació superior i treball a Catalunya. L’editorial el titula Punts febles en el teixit universitari. Veure-ho en aquest bloc). L’AVUI i ewl mateix El Periódico li dediquen espai.

L’ABC parla d’una notícia de fa dies. De l’esborrany del projecte de decret sobre acreditació del professorat funcionari. Diu que està carregat de bones intencions per massa serrells sense resoldre. Les crítiques que fa, per qualificar-les d’alguna manera, són estúpides. Critica la CNEAI, que dóna els sexennis de recerca, una de les institucions que millor funciona. Clar que comet errors, com tothom. Ha de millorar, si. Segurament l’únic bon mètode per a l’ABC és que sigui el propi Déu, amb la seva saviesa infinita qui acrediti al professorat. Serà que en el mètode d’habilitació no havia amiguisme, corrupció, etc. Arreu? No, en alguns casos. Té els nassos de dir que el mètode de la LRU no tenia les virtuts del procediment anterior, en el que les comissions estaven venudes, no dins dels departaments, sinó a les màfies o corporacions espanyoles. Molt en podríem parlar. I que ningú em malentengui. Molts bons professors van entrar aleshores, com després. Dit això, aquest procediment m’agrada molt més. Dóna pas a l’autonomia universitària en la selecció del professorat. El problema no és a qui acredites sinó a qui agafes després. I això és problema de les universitats. Si us plau, no ens protegiu més dels nostres errors.

El Mundo, de la premsa “amiga” fa un article – entrevistes sobre el període de mandat de Mercedes Cabrera. Diu que tots els entrevistatss coincideixen en què l’assignatura pendent és la convergència europea i valoren l’esforç en beques i R+D. És cert que el tema de la convergència europea està endarrerit, però voldria recordar que Mercedes Cabrera va entrar al ministeri fa poc més d’un any i ha anat complint tots els terminis als que es va comprometre. Com suposo és palès, jo no soc del PSOE, i em permeto dir que el caos que va heretar el PSOE de mans de Pilar del Castillo va ser gran. No sé si algú recorda que s’oblidaven, a la LOU d’Europa i la van afegir tard i malament. L’equip actual del MEC sap on va, jo no sempre hi coincideixo i al meu parer han comès errors en alguns temes, els he denunciat i lluitat per evitar-los, però si més no veig que tenen rumb clar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació