I seguim amb la selectivitat i poca cosa més.

Si que vull destacar com a notícia del dia, més aviat la notícia va ser ahir, la presentació de l’Informe COTEC 2007 al qu ja he fet referència en un apartat especial d’aquest bloc.

És interessant l’entrevista que el professor d’IESE té a El Economista. Parla d’un tema de gran actualitat la responsabilitat social de les empreses i jo aprofito per parlar de la responsabilitat social de les universitats i, també, de l’administració. El que està passant és una autèntica vergonya. No perquè el responsables universitaris no siguin honrats, no perquè no ho facin de la millor manera que poden, la majoria ho fan. El gran problema que és que cap norma, cap previsió del sistema per garantir que els responsables reten comptes dels seus actes, dels recursos que la societat a posat a les seves mans i dels resultats que han obtingut. Igual a l’administració. Algú creu que és possible demanar comptes a un membre de l’alta administració per actes reprovables si el seu partit té una majoria suficient? Impossible, tret que l’imputi un jutge i fins i tot en aquest cas …

Interessant reflexió a El País de Vicente Sanfélix, catedràtic de la Universitat de València. Reflexiona sobre l’educació, però dedica un bon tros de l’escrit a l’acreditació del professorat universitari funcionari i acaba parlant de l’endogàmia. Dubta. Es queixa de què el constant canvi dels marc legislatiu en matèria d’educació. És un tema que demana temps i si el marc canvia les coses no es consoliden.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació