Enric I. Canela

Lina Zulueta membre del Cercle per al Coneixement ha escrit un curiós i interessant article sobre l’ecologia del vot electrònic. El titula: Vot electrònic: També pot ajudar a la sostenibilitat. El resum de l’article que recomano llegir al web del Cercle diu:

El 27 de maig vaig optar per el vot per correu. El sobre rebut contenia 22 paperetes i pesava 70 grams, un xifra a considerar si recordem que el “17% de la fibra verge utilitzada per la indústria paperera mundial procedeix de boscos primaris, especialment de boscos de Canadà, Finlàndia, Rússia i Indonèsia, i cada vegada més de l’Amèrica Llatina”, i que son requerits uns 90 mil Kilòmetres quadrats de boscos per atendre la demanda anual de paper i cartró. Una alternativa la incorporació del vot electrònic. Un element que aportaria el seu gra de sorra a la sostenibiliatat i potser a disminuir l’abstenció.

2 respostes a “Vot per correu i ecologia”

  1. a 16 juny 2007 a les 3:05 Laia

    Doncs trobo molt encertada la proposta. Un gra de sorra a la sostenibilitat, més comoditat (els tràmits del vot per correu solen ser bastant llargs), menys despeses i, molt probablement, una participació més elevada. Introduir el vot electrònic com a única opció seria potser més complicat, però, si més no, podria oferir-se com a possibilitat.

  2. a 16 juny 2007 a les 4:12 enriccanela

    I tant Laia, fent comptes, la quantitat de paper que arriba a llençar-se, paperetes a casa, milions. I jo noc rec que fos més complicat. Un conjunt de botonets a una sal… Simplificant molt clar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació