Adaptat del web del País

Josep Maria Bricall es jubila com a catedràtic d’Economia Política de la Universitat de Barcelona (UB) i la institució, de la qual també va ser rector entre 1986 i 1992, li retrà homenatge.

A l’acte, que se celebrarà el proper dia 19 a les cinc del vespre al paranimf de l’edifici històric de la plaça d’Universitat, està previst que assisteixi el president de la Generalitat, José Montilla; el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, i el rector de l’UB, Màrius Rubiralta, ens altres personalitats, així com companys i alumnes.

Bricall, nascut a Barcelona el 1936, és doctor en Dret i ha desenvolupat una trajectòria professional a la universitat jalonada amb etapes en la política. A més de catedràtic en l’UB, ha estat professor en ESADE i a la Universitat de Saragossa. Entre 1977 i 1980 va tenir una curta etapa en la política com a conseller de Governació i secretari general de la presidència de la Generalitat provisional després de la històrica tornada a Catalunya del president Josep Tarradellas.

Bricall va dirigir el Centre d’Estudis de Planificació. A més de rector de la Universitat de Barcelona, va presidir la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles i la Conferència de Rectors Europeus, i va ser coordinador de l’informe Universidad 2000, més conegut com a Informe Bricall, sobre l’estat de la universitat espanyola.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació