Notícia del web del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.

Més de 1.283.000 estudiants, prop de 90.000 professors i gairebé 40.000 treballadors del personal administratiu gaudiran de serveis digitals sense fil
Aquest desplegament permetrà la mobilitat entre les diferents universitats espanyoles i estrangeres adherides al servei MovIRIS/Eduroam, que a Espanya gestiona RedIRIS
El programa, emmarcat en el Pla Avanza, compta amb un pressupost de 7,8 milions d’euros i es complementa amb els Préstecs Avanza

La connectivitat sense fil gràcies al programa “Campus en Xarxa” és una realitat en l’àmbit universitari espanyol. La iniciativa que estendrà les xarxes wifi a totes les universitats públiques ha estat impulsada per Red.es, entitat del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, i per la Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE).

Una vegada finalitzats els projectes de desplegament de xarxes sense fil i serveis de mobilitat, els responsables del programa preveuen que hi haurà cobertura wifi a les 44 universitats participants coincidint amb l’inici del curs 2007/2008.

Més de 1.283.000 estudiants, prop de 90.000 professors i gairebé 40.000 treballadors del personal administratiu o el que és el mateix, tota la comunitat universitària de 44 centres, disposarà de serveis digitals gràcies a les connexions sense fil.

El programa compta amb un pressupost de 7,8 milions d’euros, forma part del Plan Avanza per al desenvolupament de la Societat de la Informació a Espanya i pretén impulsar l’ús de xarxes wifi entre els professors i els alumnes de 44 universitats públiques participants. El projecte va arrencar el 2006 i a ell es van unir 34 centres universitaris espanyols, en 26 dels quals ja funciona. Unes altres deu universitats públiques es van adherir al programa en una segona convocatòria i es preveu que estigui acabat després de l’estiu coincidint amb l’inici del curs 2007/2008.

El programa “Campus en Xarxa” permetrà la mobilitat entre les 44 universitats espanyoles integrades a la iniciativa i les seves homòlogues a l’estranger adherides al servei MovIRIS/Eduroam, que a Espanya gestiona RedIRIS, la xarxa acadèmica i d’investigació vinculada a Red.es, entitat del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.

Campus en Xarxa permetrà a les universitats participants disposar de cobertura sense fil del 85% i així poder desenvolupar futurs serveis de valor afegit i innovació com|com a elearning, localització, VoIP, etc.

A més, està prevista la celebració de diferents “campus partys” o esdeveniments tecnològics a fi de promoure l’ús d’aquestes xarxes a través de concursos d’innovació i encontres|trobades universitaris en xarxa. En les pròximes setmanes s’adjudicarà la senyalització de les zones wifi a cada universitat participant en la iniciativa del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.

La tecnologia WIFI (de l’anglès Wireless Fidelity) és un conjunt d’estàndards per a xarxes sense fil (WLAN) basat en les especificacions IEEE 802.11, que permet que els usuaris accedeixin als recursos de la xarxa des de qualsevol punt amb cobertura, sense necessitat de cables.

Préstecs per a joves

El programa “Campus en Xarxa” es complementa amb la campanya “Préstecs Avanza” del Ministeri d’Indústria per a joves entre 18 i 35 anys i estudiants universitaris de centres espanyols. La iniciativa permet finançar la compra d’un ordinador amb capacitat de connexió a internet i altres extres opcionals.

En cada préstec es finança fins al 100% de la inversió amb un màxim de 3.000 euros amb un termini màxim de devolució de 60 mesos i a un tipus d’interès del zero per cent.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació