Entre el que ha sortit a la premsa aquests dies hi ha un breu article d’Elisenda Paluzie, professora de la UB i activa militant en defensa d’un finançament just per a Catalunya. Va escriure per a l’AVUI de dissabte “La trampa de les infraestructures”

El País de divendres publicava un article d’opinió sobre el futur de la universitat. Una mica centrat en la Medicina, però molt ajustat en les seves opinions sobre com ha de sr la universitat en el nou context. Aposten pel rendiment i la qualitat. Els recursos per als millors.

El dissabte El País comentava el futur viatge de Carod-Rovira, Ernest Maragall i Josep Huguet, amb un important seguici d’empresaris i interessats, per conèixer els models educatius i d’innovació del país nòrdic. Huguet ja s’ha manifestat alguna vegada que el seu departament segueix els criteris de Finlàndia. Una gran oportunitat per tal que vegi que no té res a veure.

El Períodico explicava que Espanya ha quedat ben qualificada quant a la feina feta per adaptar-se a al que demana el procés de convergència o de Bolonya. No he llegit l’informe. Hi ha un munt d’informació sobre el tema. Ara bé, digui el que digui l’informe, el procés va lent.

Diumenge a l’ABC César Nombela explicava que va ser un encert del sistema educatiu crear el COU. Lògicament treure’l va ser un error monumental. El desastre del sistema educatiu ´s no tenir un curs que prepari per a la universitat.

Diversos diaris d’avui (El Economista ABC El País publiquen la posada en marxa de la Línia ICO-Préstecs Renda Universitat 2007/2008, amb una dotació pressupostària de cinquanta milions d’euros de la que informava en aquest bloc

El Economista parla del programa Jose Castillejo per fomentar la mobilitat dels doctos. El govern central destina 8,5 milions d’euros i això permetrà becar 350 doctors per tal que completin la seva formació en altres països.

El País diu que els països de la UE hauran de modificar els mètodes d’ensenyament de les ciències. Sembla que no funcionen bé, no atreuen els estudiants i l’Eurobarometre 2005 indica que els estudiants estan insatisfets. Realment aquest és un greu problema de l’ensenyament modern. Cada dia menys estudiants s’interessen i molts fracassen.

El País parla avui de la convergència europea i les enginyeries. Un article de Benjamín Suárez i Domingo Docampo. Demanen la simplificació de les professions per poder tirar endavant. Interessant reflexió. Veurem si es podrà desenvolupar. Cal un govern fort i just després d’unes eleccions. Ara és impossible.

El Economista parla avui de què encara la precarietat entre els investigadors és considerable. Els investigadors es queixen de l’existència encara de beques en lloc de contractes. Hi ha problemes encara més profunds que n o denuncia aquest diari. Encara hi ha molts professors associats que amb la llei a la mà no podrien ser associats i romanen tot el dia a la universitat fent classes i recerca i que cobren salaris miserables. Això s’hauria d’acabar. A més d’il·legal és injust.

Científic busca empresari és un  bon article d’El Punt en el que es poda de manifest la dificultat de connectar la recerca amb l’empresa. Se centra en la UAB, però podria parlar d’altres universitats i centres de recerca.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació