Cinco Dias publicava dimarts que després d’estiu la Generalitat aprovarà Biopol el nou parc biomèdic de L’Hospitalet de Llobregat. Biopol, en l’àmbit de la Bioregió, i en el que col·laboraran la Generalitat, l’Ajuntament de L’Hospitalet i la UB es proposa atreure empreses de biotecnologia. Esperem que sigui un èxit.

ABC ens dóna la notícia de l’elaboració de la nova Guia Digital per triar carrera. Aquesta guia surt de la col·laboració del MEC i la CRUE (veure guia al MEC o a la CRUE).

També ABC publica que s’han creat unes beques d’intercanvi entre estudiants de l’àmbit mediterrani. Aviat es podran produir intercanvis subvencioonats entre el nord i el sud de la Mediterrània.

El País i El Economista comenten la notícia de la futura implantació subvencionada de la connexió sense fils a totes les universitats públiques a partir de l’octubre. Encara no sé com funcionarà això. Manquen un munt d’antenes per tal que això sigui possible.

El viatge de Carod Rovira amb Maragall i Huguet a Finlàndia per conèixer el sistema educatiu i d’innovació és altra notícia repetida (El País i El Punt). Viatgen amb 34 empresaris i sembla que ens portaran l’excel·lència. Huguet podrà veure que l’organització dels departaments que tenen al seu càrrec educació, universitats i innovació està molt lluny del sistema català.

Expansión diu que el sincrotró Alba estarà operatiu al 2010. Aquesta és una bona notícia. Va costar. Pujol i Mas Collel van haver de negociar molt amb el PP, finalment va sortir. Si s’aprofita bé aquesta instal·lació singular es podrà fer recerca empresarial de molt alt nivell. Espero que serveixi per atreure capital i inversions.

De manera oposada (Expansión) diu que l’R+D farmacèutica marxa d’Espanya. Això és política social. Els govern han anant generant inseguretat. S’ha perdut allò que l’empresa busca, confiança en l’estabilitat. El govern vol estalviar rebaixant el preu del medicament i els laboratoris se’n van. No hi ha recolzament a les patents i la mà d’obra més cara. Àsia els espera.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació