Enric I. Canela

Avui La Vanguardia publica un article. Las Universidades ante un reto, signat en nom de l’ACUP, els rectors de les universitats públiques de Catalunya, per Moreso i Tubella, rector de la UPF i rectora de la UOC. Ho recull també Carles Oriach.

Una anàlisi dels diferents punts ens porta a la següent síntesi: 1) Manca autonomia institucional unida a un sistema adient de retiment de comptes del que s’ha fet i de com s’han emprat els recursos posats en mans de la universitat; 2) manca capacitat de selecció del professorat, però capacitat interna, ara el sistema permet la tria sense problemes, els límits o les restriccions estan dins la institució i passa per manca d’autoritat dels rectors, no és culpa seva; 3) manca capacitat de poder decidir, sense assemblearisme, com han de ser els programes d’estudi propers, graus i postgraus; 4) manca capacitat d’establir prioritats sobre la recerca a Catalunya, es barregen polítiques de les universitats amb les de la Generalitat i es contraposen, manca suport real i efectiu; i 5) manca lideratge polític, entremig de la demanda de més diners es planteja la manca de projecte.

Què està tornant a passar? S’ha resolt alguna cosa amb els múltiples grups de treball creats per Huguet per analitzar els problemes existents entre les universitats i el govern? Jo no sé res, però quin és motiu d’aquest escrit? Jo l’atribueixo a un toc d’atenció dels rectors al govern, plantegen objectius i conclouen insistint en el dèficit de projecte del govern. Els rectors demanen un canvi i el canvi és projecte i lideratge.

Els que diuen que estimen el país han de fer alguna cosa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació