Enric I. Canela

Llegeixo a El Punt una bona notícia. Blanca Palamada, la comissionada per a Universitats i Recerca, ha reforçat l’estructura del comissionat amb una Gerència, una subdirecció i un observatori.

La Gerència l’ocuparà Carme López. Havia estat subdirectora general d’Universitats fa anys i després Cap de l’Assessoria Jurídica de la UB. La conec fa molts anys i a banda d’una excel·lent persona és una gran professional.

La subdirecció general d’Universitats tindrà dues subdireccions. Una que tindrà cura de la planificació acadèmica i de l’adaptació al procés de Bolonya i l’altre de caire econòmic.

La primera estarà en mans de Josep Ribas. Josep Ribas havia estat subdirector quan en Ramon Pla era el director general d’Universitats, després ha fet molta feina de planificació dins l’àmbit d’universitat. Ens coneixem fa molts anys i el tinc en un gran concepte.

En l’àmbit econòmic Esther Morales. També m’alegro molt. He tingut menys relació de feina, però la impressió que m’ha causat sempre ha estat molt bona. Deixant de banda la seva gran simpatia, s’ho coneix tot, és molt ràpida en captar les coses, bona agilitat mental i pel que vaig veure en el seu moment, una bona professional. Un encert.

D’en Pere Torra, que de la subdirecció general d’Universitats passa a fer-se càrrec d’un nou observatori de política universitari, poc puc dir, no el conec. El que si que seria necessari és que organitzés l’anàlisi de les dades, bones dades, que hi ha al si del comissionat, però que pel que s’ha vist fins ara estan totalment mancades de les anàlisis que les converteixin en valor.

Aquesta vegada Blanca Palmada ha encertat de ple, s’ha reforçat. Felicitats. Ara només cal que no interfereixin des d’altres àmbits del departament i, sobretot, avançar ràpid amb la feina pendent. El que comenten tots els que tenen la informació de primera mà és que tot està aturat. Esperem que aquests nomenements siguin el desllorigador.

2 respostes a “Canvis al comissionat per a Universitats i Recerca”

 1. a 17 jul. 2007 a les 8:35 eusebi

  Enric,
  Ets força il·lús, ja una vegada et vam dir que volien carregar-se el DURSI, ¿com pots entendre tots aquests càrrecs que ja han sortit a la llum, si ni tant sols hi ha un decret de reestructura al darrera que els avali? Tant babaus sou tots plegats?
  eusebi

 2. a 17 jul. 2007 a les 9:07 enriccanela

  Hola Eusebi,
  Potser si, el DURSI és mort, però espero que el comissionat acabi bé. Espero que passat l’agost això s’arregli. Voldria que t’equivoquessis.
  M’agrada confiar en les persones fins que no em demostren el contrari. És una actitud que m’agrada, prefereixo ser babau que mal pensat.
  Ara bé, jo seguiré lluitant per mantenir una estructura. No soc res però no callo.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació