Un dels temes que més preocupa últimament en l’àmbit de l’educació és la pròpia formació del professorat que ha d’educar nens i joves (AVUI i El Periódico). Aprofitant la renovació de l’ensenyament universitari que deriva del procés de Bolonya i com a continuïtat del Grau s’està estudiant la implantació d’un màster. Mentre això no passi, les universitats catalanes han preparat un projecte de màster que presentaran d’aquí 10 dies al Consell Interuniversitari de Catalunya i que començaria a impartir-se el curs 2008-09 i que substituiria al vell CAP (Certificat d’Aptituds Pedagògiques).

La premsa (El País, La Vanguardia, El Periódico, El Economista) recull el tradicional lliurament pel Rei, acompanyat per la ministra Mercedes Cabrera i el president de La Caixa Isidre Fainé, de les beques que atorga anualment l’Obra Social de La Caixa. Han estat 173 beques per a cursar estudis de postgrau a l’estranger. El programa està dotat amb 8 milions d’euros.

Interessant la not´cia de la convocatòria de 275 places d’investigadors de nou ingrés pel CSIC (El Mundo, La Vanguardia). A més s’han convocat places de promoció interna i d’altres categories. El total és de 809. Les places són per a 116 centres del CSIC.

Segons la Fundació de les Caixes d’Estalvis (FANCAS), la manca d’inversió en R+D+i de les PIMEs es deu a la manca d’acords de col·laboració tecnològica (Cinco Días). Els plans dels governs sembla que no són capaços de resoldre aquest problema.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació