Enric I. Canela

El francesos intenten la millora de la seva universitat. No estan contents. El Economista i El País recullen les paraules del primer ministre Loren Fillon davant l’Assemblea Nacional francesa. 5.000 milions d’euros més en cinc anys per arribar al 3% del PIB. El govern francès vol reconstruir la universitat francesa que no està entre les millors del món. També va dir que la recerca serà prioritària.

El meu amic Antonio Árias m’ha dit que Le Monde en parlava. Agafo el text que publiquen (no poso l’enllaç perquè no perdura):

Le premier ministre a également confirmé, mardi, l’objectif du gouvernement de consacrer 3 % du PIB à la recherche. “Je ne serai pas de ceux qui sacrifieront la recherche fondamentale au prétexte qu’elle serait improductive à court terme”. “Globalement, la part du PIB consacré à la recherche doit tendre vers les 3 % reconnus comme indispensables par tous les Européens.”

Il a par ailleurs annoncé une enveloppe supplémentaire de cinq milliards d’euros pour les universités françaises d’ici à 2012, posant la rénovation de l’enseignement supérieur en “priorité absolue” de son gouvernement. “Depuis 25 ans, faute de courage, nous acceptons la sélection par l’échec plutôt que par l’orientation et le mérite. (…) Nous allons rebâtir l’université française, (…) et faire de nos universités des pôles d’excellence, disposant d’une autonomie réelle, avec une responsabilité financière et pédagogique accrue”, posant également comme objectif de “conduire 50 % de notre jeunesse vers un diplôme de l’enseignement supérieur”.

El francesos han agafat el toro per les banyes. A mi em preocupa que nosaltres no estem fent el mateix. És cert que es va aprovar posar més recursos, però encara no he vist moviments. És cert que l’Estat surt de dos processos electorals massius i en un s’han canviat molts govern autonòmics que són els que han de finançar una part important de la factura universitària, però no noto agilitat. I no parlo de Catalunya on encara no sabem com es resoldrà el pagament del dèficit que han generat les universitats en els darrers anys, perquè si algú espera que surti de les universitat és que està de broma.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació