La Vanguardia recull avui que el govern francès ha enviat al parlament el projecte de llei d’universitats. El projecte preveu que en cinc anys totes les universitats augmentin la seva autonomia assumint noves competències en recursos humans, patrimoni i pressupost. Cal recordar que la universitat francesa segueix un model burocràtic altament centralitzat i és l’Estat qui té totes, o gairebé totes, les competències.

Cinco Días parla de la innovació a la banca amb Marc Armengol del Banc Sabadell.

Cinco Días posa de manifest que una vegada més “Spain is different”. Un directiu d’MSD, important empresa farmacèutica, es queixa dient que no pot ser que les normes sobre patents siguin diferents aquí que a Europa. Sembla que el govern es vulgui carregar una de les poques indústries que fa recerca a Espanya. Catalunya hauria de ser molt activa en aquest tema. Ara no recordo si el nostre conseller d’Innovació, Universitat i Empresa ha dir alguna cosa, igual se m’ha passat el tema. Al departament li toca pels tres llocs, innovació, universitat i empresa. Imagino que està fent una gestió molt insistent a Madrid.

Les patents tenen espai especial a la Gaceta de los Negocios (1 i 2). Patents i viabilitat dels negocis. Aquests articles lliga bé amb l’anterior.

El Dossier Econòmic de Catalunya parla de què el Mercat Alternatiu Borsari pot ser un dels a camins que ajudin a créixer el sector biotecnològic del nostre país. Com es veu a les entrevistes la Fundació catalana per a la Recerca i la Innovació així com Biocat són peces que ben combinades poden ajudar molt al sector. Tinc l’esperança de què aquest sector funcioni.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació