Enric I. Canela

Ahir vaig tenir l’oportunitat de llegir la millora en la política de beques i préstecs del Regne Unit. Ho vaig llegir al web del departament of Innovation, Universities and Skills.

A partir de l’any vinent la beca màxima serà de 2.875 lliures esterlines (uns 4.200 euros), hi accediran els estudiants amb uns ingressos familiars fins a 25.000 lliures (uns 37.000 euros). A més poden accedir-hi a préstecs de manteniment (3.370 lliures; uns 5.000 euros) i de matrícula (3.150 lliures; uns 4.600 euros).

És interessant notar que les beques disminueixen amb l’augment dels ingressos, però que els estudiants amb ingressos familiars de fins a 60.000 lliures (gairebé 90.000 euros) encara poden tenir una beca de 100 lliures (uns 148 euros, testimonial), però préstecs de manteniment de 4.530 lliures (uns 6.700 euros) i de matrícula de 3.150 lliures (uns 4.600 euros).

La matrícula és molt més alta que aquí, bastant més, però els ajuts són substancials. No pretenc fer un estudi més aprofundit del sistema britànic, però si que crec que cal una reflexió aprofundida del català, i de l’espanyol, i amb independència de les competències transferides, traspassades o no, aquí es poden fer més coses. Aquesta és una de les necessàries apostes per la Societat del Coneixement.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació