Enric I. Canela

Avui he trobat a un company que té la feixuga tasca de gestionar una biblioteca universitària. Em comentava que les coses estan negres perquè el MEC no posa diners, tal com s’havia compromès, per al projecte Biblioteca Electrónica de Ciencia y Tecnología (BECyT). No ten en diners, ho comentava l’altre dia en aquest bloc. I no ho entenc, havíem d’arribar a tocar el cel amb les mans en l’impuls a l’R+D+i i va i es queden sense dines. A sobre el Senat havia aprovat una moció d’impuls.

Les universitats, especialment la que paga la part més gran del pastís, no poden seguir atenent les subscripcions electròniques i menys de forma desequilibrada. El CBUC s’ha de fer càrrec de tot i, en tot cas, les universitats pagar una part menor del cost total.

És un tema urgent i que hauria de veure la llum en aquest pressupost. Aquesta és una oportunitat per al govern de la Generalitat de fer les coses bé en aquest àmbit. Hi ha coses que són serveis generals, que han d’estar gairebé centralitzats. Catalunya, Espanya i si pogués ser Europa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació