- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

La desaparició de l’UB Barça. Masclisme i diners

Enric I. Canela

Ja fa dies que tothom n’ha parlat, però aprofito avui un breu comentari de Manuel Trallero a La Vanguardia [2] i un s comentaris d eles jugadores a El 9 Esportiu de Catalunya del divendres per fer-ho jo.

L’UB Barça era més que un club. Com el Barça. No soc jo segurament qui més sap d’aquest antic club L’Universitari és deia. Amb tot si recordo les èpoques en les que em va tocar col·laborar per aconseguir patrocinis i finançament, no citaré patrocinadors per no deixar-me cap, no els recordo tots. Quantitats modestes que permetien que el club subsistis.

Jo defensava que el club era de la UB i havia de tenir aquest nom, portar-lo a la seva samarreta. Després, no me n’encarregava, va entrar el Barça. Imagino promeses moltes i diferents acords. Un club d’excel·lència amb el nom del Barça que no va poder anar a Europa per manca de patrocini, un club que ara el Barça ha deixat de la mà.

Per què ha desaparegut? No veig massa diferències entre la trajectòria a l’Estat del Winterthur Barça i l’UB Barça. Bé si hi ha una diferència en un hi ha homes i en l’altra dones.

És la directiva del Barça masclista? O només és una qüestió de diners? L’alta competició és cara. Catalunya no pot tenir basquet femení universitari d’elit? Quina pena.

La directiva del Barça no ha estat a l’alçada.