El divendres l’ABC i La Razón parlaven de l’increment de les matrícules universitàries per al proper any. Es referia a les de la Comunitat de Madrid. No m’interessa gaire el valor exacte però si comentar que aquest increment, modest, s’ha fet de forma equivocada. Crec que abans la Conferència General de Política Universitària prèvia proposat del MEC havia d’haver acordat un nou model de finançament dels estudiants. Les beques són miserables hi ha poques. Benvinguts els préstecs però no poden venir sols, sense les beques. Això si, allà la universitat serà gratuïta per als discapacitats.

La Vanguardia parlava divendres d’un tema estel·lar aquests dies en l’àmbit universitat – educació és el màster previ a la docència a la secundària. El màster serà obligatori. Serà únic, interuniversitari, i obligatori.

El Punt de divendres parlava de les beques que ha donat La Caixa en aquests darrers anys. 25 anys i més de 2.000 beques per a estudis postdoctorals a l’estranger. Bé per La Caixa, altres haurien de fer el mateix: invertir en talent.

El Mundo parlava de la situació espanyola en el tema de patents. Només el 0,2% de les patents amb efectes econòmics a EUA i Japó tenen el seu origen a l’Estat. Són dades extretes de la Fundació Cotec. Un altre tema sobre el que cal reflexionar. Es poden assolir polítiques estables per millorar això?

Mentre Expansión comentava l’increment pressupostari destinat a l’R+D+i previst per als propers anys. El nou Pla Nacional d’R+D+i preveu importants increments.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació