La Vanguardia publicava dissabte que l’IDEC (Institut d’Educació Continuada) de la UPF es convertirà en una escola de negocis. Pau Verrié, el seu director general, diu que cal fer-ho per competir amb altres escoles de negocis. L’IDEC funciona bé i Pau Verrié ha fet una tasca esplèndida en aquests anys. ÉS un gran professional que conec bé de la seva època de gerent de la UB.

El País parlava diumenge de les males notes obtingudes pels estudiants a la selectivitat. L’article, interessant, no aporta res de nou a un problema que hauria de deixar de ser-ho. Parlem i no es fa res. L’ensenyament de les matemàtiques no funciona dins d’un model d’ensenyament que tampoc funciona. Potser és qüestió de deixar passar el temps i quan ningú no sàpiga res no es notarà.

El Punt deia diumenge que les universitats troben insuficient el pla d’inversions universitàries. No ho comento, em manquen dades. Conec els diners però no els objectius.

El Triangle recull avui la queixa del SEPC a l’increment de les matrícules universitàries del proper curs. El diari té l’amabilitat de citar els meus comentaris extrets d’aquest bloc (i 2). Per què no ja ara un augment de les beques, si és un bon moment, l’any vinent hi ha eleccions.

Cinco Días publica avui una article entrevista que mostra la indiferència (?), desconfiança (?) de les Pimes respecte de l’R+D+i. Important: encara falta temps per veure l’impacte de l’Ingenio 2010. Naturalment aquestes polítiques mostren els resultats a llarg termini, però m’agradaria que es posessin sobre la taula altres indicadors que demostrarien que no s’està penetrant en aquest teixit empresarial. Per altra banda tenim massa microempresa que no pot incórrer en massa inversions. Houston, tenim un problema.

Justament, El País fa un editorial dedicat al proper Pla Nacional d’R+D. Res de nou parla del pla i d’alguns problemes que tenim, però benvinguts siguin els comentaris en diaris de gran difusió. El clima favorable és necessari per al bon finançament de la ciència.

Expansión analitza més dades sobre la situació espanyola en R+D. Res de nou, dades de l’Eurostat degudament ordenades. Espanya a la cua.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació