Ahir ho comentava en aquest bloc, el català experimenta un descens en el seu ús a les universitats catalanes, avui El Punt (i 2). La lectura d’El Punt és més negativa que la meva, clar que el tema a la UdG és més preocupant que a la UB. El punt de partida és molt diferent. Ara que ningú no s’imagini que jo estic satisfet, simplement imaginava un resultat encara pitjor. Sense polítiques de foment ens ofegaran. Altra tema és el dels màsters, també El Punt diu que a la URV la meitat dels màsters i postgraus es fa integrament en castellà. Clar, mana el client (potser que llegiu l’informe).

La Bioregió és un concepte que s’està generalitzant. Expansión dedica un article a la innovació, concretament a la Biotecnologia. Nosaltres li diem Biocat, bona diferència. Diu l’article Catalunya i Madrid són els llocs on més es concentra la biotecnologia. Catalunya té molt camp a córrer, la col·laboració entre universitats, parcs i Biocat pot donar molt bons resultats, però cal estar amatent a les directives europees i a la transposició que fa l’Estat espanyol. En alguns punts ens perjudiquen.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació