Medicina amb polèmica


Enric I. Canela

Aquest matí he comentat en aquest bloc el tema de les universitats que el curs vinent oferiran Medicina. He vist que durant el dia s’han generat noves notícies sobre el tema.

E-noticies critica que s’hagi concedit la docència en Medicina a una universitat de l’Opus Dei, la Universitat Internacional de Catalunya i al mateix temps diu que es recuperen càrrecs de l’època del govern de CiU.

Per altra banda els diputats de CiU de Girona critiquen la decisió perquè el Govern nega a la Universitat de Girona el rol de liderar la nova facultat, i li reserva estrictament la formació de professionals en medicina comunitària però trasllada la recerca mèdica fora de Girona.

El País simplement recull el tema, però La Vanguardia explica alguns aspectes del tema i certament parla de la recerca a la UPF i la medicina comunitària a la UdG. Jo ja he dit el què. Si la Medicina a la UdG va acompanyada de la creació d’un clúster amb el Parc Científic i Tecnològic i les empreses juguin un paper important, lloo la decisió i si les coses no van per aquí, crec que és un error greu. Voldria escoltar o llegir alguna cosa més sobre el tema.

Per altra banda els rectors es queixen de la forma en què s’ha donat la informació. Aquí crec que no s’ha encertat el moment. Calia haver esperat un dia. Ahir era el dia de la Jornada del Llibre Blanc de les Universitats Públiques.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació