El dimecres els diaris (La Vanguardia, AVUI, El Punt, La Gaceta de los Negocios, El Periódico, ABC) parlaven de l’Informe d’ICSA que podeu descarregar aquí, del sou dels universitaris, cobren un 49% més, 29.773 euros anuals de mitjana. La majoria dels directius ho són.

Una altra notícia d’ahir (El País) és el pacte de les enginyeries sobre les titulacions de grau i postgrau. Sembla que finalment s’ha arribat a un acord. Per a algunes tasques concretes caldrà el màster.

La Gaceta de los Negocios publicava ahir que la Fundació Cotec demana a Brussel·les que canviï la seva política d’R+D amb les PIMEs. Que deixi de tenir només en compte als grans grups i que pensi en la petitat i mitjana empresa.

Diario Médico publica avui que ASEBIO demana més ajut al govern de l’Estat i el govern anuncia un pla estratègic. La biotecnologia probablement serà una font de riquesa important a l’Estat. Espero que Catalunya lideri en aquest àmbit. El diari mostra 12 nous projectes empresarials dedicats a la terapèutica humana: 5 són de Catalunya, 2 de Madrid, 2 d’Andalusia, 1 de Múrcia, 1 de Canàries i 1 de València. El govern de Catalunya i Biocat han de seguir actuant amb força.

Les noves places de Medicina per al curs vinent són polèmiques. El Periódico, La Mañana Diari de Ponent i Diario Médico en parlen. Els degans de les quatre facultats actuals estan disgustats. Teresa Estrach té raó en el que diu. Retenir professionals vol dir pagar millors sous. Dit això, amb la demanda que hi ha i la mancança de places universitàries, les futures jubilacions no veig que augmentar les places no sigui una bona cosa. El Periódico per no perdre el costum critica la decisió.

ABC publica un article del rector de la Universitat de Salamanca sobre el futur de la recerca. El recull també Madrid+d. No està malament.

Cinco Días assenyala un greu problema. Només un 10% de les multinacionals de Barcelona i el seu entorn instal·la un àrea de recerca. Si això no es resol anem malament. Com millorar-ho? Doncs una solució potser és la que proposa Huguet, cedir sol a les grans empreses. Ho diu e El País. Ara només així… no farem res.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació