Els futurs estudis de Medina està donant que parlar. La Vanguardia del divendres demanava una ampliació substancial del nombre de places. La Mañana el diari de Ponent del divendres anunciava la reunió dels degans de Medicina catalans a Poblet per parlar sobre el futur dels estudis, les noves`places, les inversions, etc. Anna Maria Geli, rectora de la UdG diu (El Punt) que la seva universitat oferirà uns estudis de qualitat i que espera 80 places de primer curs. A la mateixa pàgina es recull l’oposició de CiU a aquesta formulació. La comissionada Blanca Palmada va dir, segons el Diari de Girona, que la UdG oferirà tota la carrera i va així desmentir implícitament les especulacions sobre un esmicolament de la carrera. Va dir que dilluns es reuniran a parlar i va afegir que la Medicina de família serà l’especialitat de la UdG. Avui llegeixo a VilaWeb que els degans lamenten que s’hagi transmès a la societat la sensació que ‘la creació de tres noves facultats solucionarà la demanda social i demanen que l’augment de places es discuteixi entre el departament de Salut, el d’Innovació, Universitats i Empresa i les pròpies universitats. Segons l’AVUI els degans sostenen que abans de plantejar la creació de noves facultats “caldria millorar les dotacions i infraestructures de les existents”, especialment les de les facultats de Lleida i Rovira i Virgili, i alerten que l’augment de places de nou accés que es va produir el curs passat a les facultats de medicina, d’un 12,5%, no es va traduir en un augment real d’estudiants de Catalunya, sobretot pel que fa a la UdL i la URV, ja que la major part de les places es van omplir amb alumnes vinguts de fora. La meva opinió és que s’estan barrejant massa coses. El que ha de fer la UdG és fer un bon projecte, i crec que el farà, i el que ha de fer la comissionada és tancar ja qualsevol especulació i comprometre’s en un projecte per la UdG de més de 30 places. Això seria massa car. Hi ha unes xifres que s’han de treure del projecte definitiu que han de permetre la viabilitat. La UPF és una altra història. No ha de tenir problemes.

En un altre ordre de coses El Punt publicava divendres que els doctorats a Catalunya són els més cars de l’Estat. Molts estudiants amb beca de doctorat no el pagaven fins ara. No sé com acabarà quedant la cosa amb el nou decret.

També El Punt divendres parlava dels nous estudis que derivaran del procés de Bolonya. Diu que permetran combinar estudis i feina. Em sembla que això és demagògic. Uns bons programes no permetran combinar estudis i feina tret que no els fem durar vuit anys com a mínim. Encara que ho digui la LOMLOU (la llei) és una rucada. La llei podria dir que canvia l’acceleració de la gravetat o derogar el segon principi de la termodinàmica. No serviria per a res.

Cinco Días publicava que les diferències tecnològiques fan més pobres als pobres i més rics als rics. Els millors cervells marxen d’Àsia i Àfrica alhora que inverteixen menys en R+D. Greu problema.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació