- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

El Llibre Blanc de l’ACUP i la marca Universitat de Catalunya

Enric I. Canela

Miquel Duran a Edunomia fa també un comentari [2] sobre el Llibre Blanc que està preparant l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) al que ja m’havia referit anteriorment.

Torno a escriure sobre ell perquè em sembla rellevant l’optimisme escèptic sobre si se li farà cas o no. Crec que l’Informe Universitat 2000, conegut com popularment Informe Bricall [3], en el que també vaig participar, no va servir per gaire tot i que tenia aspectes molt interessants. També espero veure que passa amb l’Informe sobre el finançament de les universitats públiques [4] que vam aprovar a l’abril. En aquest darrer cas cal esperar que passa al setembre i després amb el pressupost estatal.

Pel que fa a la marca Universitat de Catalunya, d’acord, amb l’interès, però hi ha una cosa que no m’agrada exclou a les privades i també tenen coses bones. No és el que era Universitats de Catalunya [5] malaurat projecte que prometia molt i que va ser avortat per l’anterior govern. Aleshores el treball que vam fer la Patrícia Soley-Bertran i jo mateix obria el camp a universitats grans i petites, públiques i privades. Encara avui viu un projecte d’una universitat privada. Havíem iniciat, entre altres, uns contactes amb un grup de la UdG, per desenvolupar un projecte a l’Índia. També en teníem a Brasil, Marroc i Xina. Què queda de tot això?