Enric I. Canela

La manca de metges i la proposta de la comissionada Blanca Palmada de crear 100 noves places a la UIC, la UPF i a la UdG no deixa de generar comentaris i titulars.

Marina Geli ha parlat. Ha dit que es podrien haver augmentat les places de les universitats que ja imparteixen Medicina, però que en aquestes universitats tindran un valor afegit per construir una Catalunya més europea (Telenotícies de TV3). També que hi ha un dèficit de metges que es perllongarà per un decenni a Catalunya (La Vanguardia, Telenotícies de TV3, El Periódico) quan només un de cada quatre estudiants que volen estudiar aquesta carrera poden inscriure’s (Telenotícies de TV3).

Deia en aquest bloc que els degans de Medicina catalans ara parlen dels problemes de les seves facultats i de la manca d’inversions. Ho diuen després de l’anunci de noves places. Vull recordar que el nombre de places per estudiar Medicina és competència estatal, que va estar congelat anys pel govern espanyol i que es van començar a augmentar l’any passat després d’un informe on es veia que mancarien metges aviat. Realment hi ha coses que no m’explico, com per exemple no adonar-se’n d’això. No crec que calgui ser vident per això.

Recordo que aleshores es van augmentar algunes places a les facultats catalanes i també com responsables d’aquestes facultats van manifestar que aquest augment repercutiria negativament en la qualitat. Ho vaig escoltar amb les meves orelles. Crec que és cert que algunes facultats requereixen millores, que hi ha coses que no van, però no menys cert que cal prendre decisions ràpidament.

Demà dilluns començaran converses. Cal fer les coses bé, el govern ha de posar els recursos necessaris, i ara també toca generositat per part de tots.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació