Tal com ja comentava ahir en aquest bloc, la premsa del dissabte (El País, El Periódico, El Punt, l’AVUI, Diari de Girona, La Vanguardia, La Razón, El Segre, ABC). Ja he comentat la notícia i no afegiré res més. Diumenge a El Punt la rectora de la UdG deia en una entrevista que volen ser competitius i defensava el projecte de la UdG. Avui Diari de Girona, AVUI i El País recullen les opinions de la consellera Geli sobre el tema. La veritat és que això de projectes singulars està bé si està lligat a altres coses que no siguin l’ensenyament de Medicina. Si és refereix a la Medicina, res de singular, bons metges. També planteja que caldrà buscar metges a fora de Catalunya, d’altres països, per pal·liar el dèficit. Recordo altre cop que això del nombre de places de Medicina és una competència estatal i que el lobby mèdic ha mantingut l’aixeta tancada anys, tot i que saber que mancarien metges era una cosa que fins i tot els menys experts en projeccions estadístiques ho podien veure.

Expansión del dissabte explicava que la manca de professionals qualificats de les TIC està frenen el desenvolupament tecnològic a Europa. Un dèficit que xifren en 800.000 persones. Una xifra impressionant. El problema rau en part en què els coneixements del titulat queden aviat superats per la realitat sen se una formació contínua.

Avui en parlava de amb l’Informe sobre el finançament de les universitats públiques que vam aprovar a l’abril a rel d’un article de Miquel Duran. I no sabia que El Punt comentava que Zapatero vol pactar el finançament amb les comunitats autònomes. Pel que veig Zapatero ha fet seu l’Informe. Veig que les coses van per

Bon camí. A veure si en el pressupost per al 2008 el president espanyol mou fitxa i comença a millorar beques, a posar diners per cobrir les despeses induïdes per la recerca, etc. És a dir actua en la línia que vam proposar.

El País d’avui parla del problema de les matemàtiques. Els estudiants saben poques matemàtiques, però atenció el diari “federalista” diu que hi ha un gran problema, les comunitats autònomes demanen coses diferents i això va contra l’equitat en l’accés a les universitats. Naturalment ens explica que Europa està fent un gran  esforç en homogeneïtzar, etc., etc. La cosa la deixa dient que seria un contrasentit que Espanya anés en sentit invers. Jo crec que el MEC hauria d’enviar inspectors a examinar altrament Espanya es podria trencar. Feta la broma, Catalunya ha de ser molt exigent. Jo demanava proves específiques per centres, naturalment em vaig quedar sol.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació