Enric I. Canela

Joan Mayans membre de la Junta del Cercle per al Coneixement ha publicat al seu bloc un interessant article sobre la implantació de la Societat de la Informació.

L’article està dedicat a les Illes, però el seu contingut va molt més enllà. Critica la política del govern espanyol que va en la línia del “cafè per a tots”, que com bé diu Mayans només serveix per frenar els més emprenedors.

Agafo un paràgraf que em sembla molt interessant. Diu parlant de les inversions de les diferents Comunitats Autònomes:

Quan es compara quina evolució han tingut les comunitats autònomes respecte al nivell d’inversió que han tingut en TIC, afloren un parell de conclusions. La primera és que aquelles comunitats on més diners s’inverteixen, no necessàriament experimenten un creixement proporcional a la inversió que s’hi ha fet. Lectura: els diners (per ells mateixos), tenen una importància relativa. La base social, empresarial i econòmica de la regió, així com el talent a l’hora d’invertir en accions encertades són tan importants com el finançament amb què es compti.

Però llegiu l’article que és molt bo.

Una resposta a “Són rendibles les inversions en TIC”

  1. a 25 jul. 2007 a les 9:00 Joan

    Gràcies per la referència i l’amabilíssim comentari, Enric. El que jo recomano sobretot és un cop d’ull a l’informe en qüestió, a http://www.fundacionorange.es/areas/25_publicaciones/e2007.pdf.

    Les lectures pel Principat, lamentablement, no són gaire diferents que les que hi feia per les illes. La creixent manca d’importància i periferització a la què estem sotmesos és tan escandalosa com, en bona part, culpa nostra.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació