El projecte EDU 21


Enric I. Canela

Llegeixo al darrer butlletí del Centre d’Estudis Jordi Pujol que s’ha posat en marxa el Projecte EDU 21. Diu el web que es tracta d’un projecte d’acció i reflexió a l’entorn de l’educació a Catalunya que vol articular un pensament pedagògic propi que permeti afrontar els reptes que avui en dia viu el món de l’educació.

La realitat és que el problema de l’educació és greu a Catalunya. No s’estan obtenint els resultats desitjats i, al meu parer, cada vegada anem pitjor. Des del meu observatori privilegiat on figura que arriben els més capacitats, veig com cada dia el nivell disminueix, en escriptura, en càlcul, en educació ciutadana. Òbviament hi ha moltes excepcions, però la mitjana disminueix de forma alarmant. La ciutadania ha de prendre consciència. No és només un problema dels polítics, va molt més enllà. Ens omplim la boca parlant de què el millor capital del país són les persones, però cada vegada aquest actiu es ressent més. Benvingut EDU 21 si ha de servir per millorar les coses.

2 respostes a “El projecte EDU 21”

 1. a 26 jul. 2007 a les 3:30 Elies

  És una molt bona notícia. He tingut ocasió d’assistir a un seminari organitzat pel Centre i vaig quedar molt satisfet del nivell dels ponents i les seves aportacions. A més a més, el tancament del president Pujol, sentir-lo dissertar, és un dels luxes intel·lectuals de què encara podem gaudir al nostre país.

  Vaig fer un post, titulat la foguera de les vanitats, on dissertava sobre el lideratge polític -i l’actual falta de lideratge i de talent-.

  Estic segur que d’aquesta iniciativa en sortiran coses molt interessants i valuoses.

 2. a 26 jul. 2007 a les 4:22 enriccanela

  Se m’havia escapat el teu article. Ara l’he llegit: bo. Hi estic plenament d’acord.
  Jo espero que la gent que participi en aquest projecte sigui capaç de moure coses. El president està molt insistent amb el tema de l’esducació. Jo crec que és una de les seves grans preocupacions actuals.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació