La qualitat està de moda


Enric I. Canela

La qualitat de l’ensenyament superior és una gran preocupació europea. Entre el 15 i el 17 de novembre propers s’órganitzarà a Università degli Studi di Roma ‘La Sapienza’ el 2nd European Quality Assurance Forum.

Estic convençut de la necessitat d’implantar sistemes que garanteixin la qualitat de l’ensenyament superior. Estic segur que em disculpareu si dic que estic trobant un excés de fonamentalistes que posen el carro davant els bous. Tinc la sensació, diria la certesa, que hi ha un munt de gent que té com a objectiu la qualitat per se, com a àrea de recerca i que perden de vista que en última instància el que hi ha és la docència i els estudiants. I aquests a vegades estan en llocs clau.

Estan apareixent feixucs documents que la majoria del professorat ni entén i que, al meu parer, estan lluny del que estan fent les universitats britàniques a les que sempre miro i sovint admiro. En educació superior, i en altres coses, el que fa la Pèrfida Albió és un exemple a seguir.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació