Ahir, a banda del que vaig escriure, no vaig trobar cap notícia dels temes habituals. Avui llegeixo a El Periódico un article que m’ha agradat molt d’Eugenio Tirado, secretari de Comunicació i Imatge del Sindicat de Metges de Catalunya. Una reflexió sobre la necessària planificació de la formació en Medicina. Si una cosa he aprés en els últims anys és que no només creix la velocitat del canvi, sinó que fins i tot ho fa l’acceleració, i que en aquestes circumstàncies el que cal és ensenyar a prendre decisions sobre un futur incert. Fa anys les persones, les administracions podien preveure, ara ja no, la incertesa derivada dels canvis tecnològics és enorme i per tant els bons professionals són, i cada vegada ho seran més, els que sàpiguen prendre decisions tenint en compte la incertesa. No té cap sentit planificar com si sabéssim el que no sabem i per tant cal fer-ho de manera diferent. En altres paraules ho diu Eugenio Tirado en referència a determinades opinions dels degans de Medicina.

El Economista parla de la mobilitat dels nous titulats. Fa uns dies parlava en aquest bloc del decret MECES (i 2) que pretén ubicar als titulats d’acord amb la seva qualificació professional. El govern de l’Estat prepara ara un decret sobre la regulació de les professions en l’àmbit europeu. No he vist cap esborrany, però m’alarma el que diu el citat diari. Si el govern de l’Estat no fa bé la transposició de la directiva europea malament. Tanmateix encara m’alarma més algunes opinions del col·legis professionals. No crec que cap titulat de ciències tingui actualment cap problema per exercir a un altre país de la Unió Europea si se li reconeix el títol acadèmic. Al meu parer el que cal fer és modificar d’una vegada tot el tema dels col·legis professionals espanyols i adaptar-se a Europa. Les barbaritats que he arribat a sentir quan estava al Consell de Coordinació Universitària de boca de representants dels diferents col·legis professionals sobre les necessitats de les seves titulacions. En aquest moment m’inspira més confiança el MEC que els col·legis, però no posaria la mà al foc. O sigui, jo com Sant Tomàs, haig de ficar abans el dit a la nafra. Buscaré la Directiva Europea.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació