- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Ja he llegit Nació.cat

Enric I. Canela

Ara fa aproximadament un mes vaig comentar en aquest bloc [2] que volia comprar el llibre Nació.cat [3] de Saül Gordilllo [4]. Ho vaig fer, però una mica d’acumulació de feina i un estat poc relaxat no m’havia deixat llegir gaire.

Vaig pensar, a veure si trobo un parell d’estones per llegir-lo. Avui a la platja a Tamariu, m’agrada anar ben d’hora l’he començat a llegir… i l’he acabat allà mateix.

Sabia que Saül Gordillo escrivia de forma amena, però tenia la idea que pel caràcter del contingut trigaria una mica més. Res d’això, me l’he empassat d’una tirada, bé amb algun bany pel mig.

Excel·lent, el relat d’una història de la que conec a molts protagonistes, que vaig seguir per la premsa i per Internet, però que la desconeixia molts aspectes i, encara més, que no els tenia ben lligats. Soc dels que havia anat signant i, naturalment, tinc el meu cat.

La lectura m’ha emocionat en algun punt, el triomf. El llibre m’ha transmès moltes sensacions.

Després un bon relat de la situació del català a Internet, francament interessant. I l’opinió de l’autor, amb la d’altres persones, que no podia mancar.

Gràcies als que tant i tan bé ho van fer possible.

No puc dir més que recomanar la lectura a més de felicitar al Saül i naturalment dir que el pròleg de l’amic Ramon Tremosa i el decàleg de Vicent Partal són un molt bon complement.

Seguim treballant, cadascú com pugui i sàpiga, pel nostre cat.

I un missatge important del llibre. Si els catalans féssim tot com l’aventura cat potser no ens lamentaríem de tantes desgràcies. Sovint hi ha coses que han de quedar fora del joc dels partits, el país és molt més important.