Cinco Días publica un reportatge sobre una empresa spin off sevillana: Neocodex. Crec que mereix prestar-li atenció. És una empresa fundada per tres investigadors i que s’ha consolidat. Madrid+d reprodueix la informació de Cinco Días. M’ha cridat l’atenció i he tafanejat pel web de l’empresa. Fan coses interessants.

Ahir vam gaudir de la visita del president espanyol, no penso comentar-la aquí, però si hi ha un aspecte que vull considerar. Va triar el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona per fer les seves declaracions i va visitar el centre. Va estar acompanyat del rector de la UPF i de Jordi Camí. Allà, recull El Punt, va ser escridassat pels investigadors joves, els que s’autodenominen precaris. Són becaris que cobren poc i en els que se sustenta una part fonamental de la recerca que es fa en aquest país. El president va explicar que s’estan augmentant molts els diners destinats a la recerca. Tots tenen raó, el president i els becaris. Cert que s’estan dedicant molts més recursos a la recerca, però també que avui un becari i fins i tot un postdoc està cobrant menys que el personal que a les universitats es dedica a recollir els paquets i a portar el correu. El meu respecte a ells, però cada cosa al seu lloc.

La Razón recull avui que el Consell Escolar de l’Estat demana eliminar la selectivitat per injusta. Volen que l’accés a la universitat el reguli la nota de batxillerat. No m’agrada com està la selectivitat, però simplement la nota serviria per un joc de qualificacions que en alguns casos dependria dels diners. El que caldria seria que les pròpies universitats seleccionessin els estudiants pels mecanismes que decidissin. No veig que el que es fa al Regne Unit sigui un desastre. En tot cas estan millor que aquí.

El Economista dedica espai a la Universitat Politècnica de València. Aquesta universitat lidera el rànquing de les universitats de l’Estat en la sol·licitud de patents. Ha ingressat l’últim any 53 milions d’euros. Aviat està dit. A més, no ho diu el diari ho dic jo, té un gerent, José Antonio Pérez, que és un crack.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació