Ahir El Mundo parlava del DAAD. El DAAD és una eficient organització del govern federal alemany que es dedica a ajudar als estudiants estrangers a decidir-se per Alemanya. Els alemanys tenen un Web http://www.study-in-germany.de/ magnífic que informa als estrangers de com incorporar-se a la societat alemanya i triar carrera en Alemanya. Quan al 2002 vam iniciar el programa de Promoció de les Universitats de Catalunya, uns dels exemples que vam triar va ser aquest. Ja n’he parlat sovint del tema (1, 2 i 3)i no em repetiré, però aconsello als responsables del govern que s’hi posin. Això ha d’estar en mans del govern de la Generalitat, si som nacionalistes, esclar, i no en les de l’Estat i menys encara en les de les universitats. Ja han perdut la iniciativa però tenen tots els mecanismes per recuperar-se, havent perdut quatre anys i la feina de dos, però val més posar-s’hi que deixar-ho estar.

La Vanguardia parla dels estudis de Medicina i l’AVUI de la jubilació dels metges (també El Mundo). La UAB i la UdL s’ofereixen per dotar més places a les seves respectives facultats i el departament de Salut rectifica parcialment quan a la jubilació als 65 anys, la fa opcional en alguns casos. En parlava de les dues coses l’altre dia en aquest bloc. No tornaré a repetir-me, però que tots plegats s’ho facin mirar: universitats i departament de Salut. Ah! I que el departament de Salut continuï rectificant, llençar el capital humà no té cap sentit. La jubilació voluntària, quan retirar-se està ben remunerat és una gran fórmula.

Justament El Economista ja preveu problemes per a Bernat Sòria, alguns a causa de temes lligats amb la professió sanitària.

 

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació