Enric I. Canela

Diferents diaris, entre ells l’AVUI, recullen les declaracions d’Alberto Ruíz-Gallardón, alcalde de Madrid i destacat dirigent del PP, en les que adverteix a CiU que el recurs que el PP va interposar al Tribunal Constitucional es innegociable.

Ruíz-Gallardón considera que malgrat això, com que, segons ell, en el model socioeconòmic hi ha coincidències, es poden assolir pactes després de les eleccions. Artur Mas ja ha advertit que sense la retirada no hi ha acord possible.

Ruíz-Gallardón no té en compte que durant mesos el PP s’ha dedicar, en una campanya xenòfoba, a anar contra Catalunya, promovent el boicot als productes catalans i fins i tot posant anuncis contra l’Estatut català a la ràdio andalusa.

Deixant de banda qualsevol consideració econòmica o social, el PP ha anat contra Catalunya no tant en la discussió sobre aspectes concrets de l’Estatut sinó contra l’essència de Catalunya. La prova més fefaent és que ha acceptat i votat articles idèntics en altres estatuts d’autonomia d’altres comunitats autònomes. Ho ha fet de manera rastrera perquè creu que li és rendible electoralment. Res a fer amb el PP sense una retirada a priori, abans de les eleccions, i sense una retractació prèvia i pública dels seus errors.

Va haver gent significada que va deixar CDC, jo conec uns quants, després del pacte del 2000 amb el PP. Un PP amb majoria absoluta que encara no havia manifestat el pitjor. El PP de la majoria absoluta va intentar laminar l’autonomia de Catalunya, el PP de la oposició ens ha insultat i a intentat posar en contra de Catalunya altres parts de l’Estat. Podem perdonar-los però no fer-los confiança. No ens podem refiar. Que prenguin nota Ruíz-Gallardón i altres dirigents del PP.

És evident que a CDC hi ha massa militants que no podríem seguir en el partit després d’un acord amb els enemics de Catalunya. La nostra prioritat és Catalunya. El tripartit no ha pogut liquidar CDC un pacte amb el PP ho faria.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació