Traduït del web de La Vanguardia

El nombre de confiscacions de material fals s’ha reduït durant 2007, mentre que la pirateria en Internet contínua creixent vertiginosament. En concret, ha augmentat el nombre de les descàrregues il·legals des de 2003, any en què es van començar a comptabilitzar, des dels 180 milions d’aquest exercici als 270 milions de 2004; 500 milions de descàrregues en 2005 i els 800 milions al llarg de 2006, segons va declarar Manuel de Benito, responsable de l’oficina antipirateria de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE).

Tanmateix, malgrat aquestes dades, la pirateria física no està ni gaire menys no extingida. Ha sorgit una nova classe de venedors ambulants en els últims anys, sobretot procedents de la Xina i Taiwan, especialitzats en la importació de CD i DVD verges il·legals.

Les autoritats espanyoles, per mitjà d’una sèrie de batudes per tot Espanya, van dur a terme més de 15.000 accions contra les xarxes pirates en qui es van confiscar gairebé 5,5 milions de suports, a més de 3.577 torradores de CD i DVD, segons apunta l’informe del Federació Internacional de la Indústria Discogràfica (IFPI) sobre pirateria el 2006.

L’estudi indica a més que la policia va detenir gairebé 3.500 persones per delictes comesos contra la propietat intel·lectual. De fet, un 30 per cent del valor de les mercaderies confiscades va correspondre a aquest àmbit, segons destaca l’informe sobre intervencions policials de 2006.

El sector audiovisual és el més afectat en qüestió de pirateria, ja que un 83,5 per cent de les intervencions realitzades el 2006 van ser en DVD, mentre que el fonogràfic va suposar un 14,5 per cent. Per comunitats autònomes, la Comunitat Valenciana va liderar el nombre de confiscacions amb un 26,4%, seguida de Catalunya i Múrcia, segons l’informe.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació