Com sempre, l’agost no és molt prolífic en notícies de l’àmbit d’aquet bloc. En destaco les més importants d’aquests dies.

El Punt del dia 11 publicava que la Generalitat ha posat en funcionament 20 nous centres de recerca des de l’any 2000. Aquesta notícia, tal com indicava el 19 de juliol en aquest bloc, procedeix del número 4 de Temes de recerca i innovació, dedicat als centres de recerca promoguts en els darrers anys per la Generalitat.

El Punt del dia 12 publicava un article de la consellera de Salut Marina Geli que explica que calen més professionals de la medicina i la infermeria. Entre altres coses, justifica la mesura d’ampliar els centres que imparteixen Medicina.

El Mundo publicava el dia 12 que Extremadura lidera el rànquing de nombre d’alumnes d’educació no universitària per ordinador. Sembla que ells poden fer el que aquí no és possible. Serà qüestió del model de finançament? Potser si que a Extremadura empren bé els impostos catalans. Val més així.

El País del dia 12 publicava una entrevista amb Jordi Canals director de IESE a rel de l’obertura a Nova York d’una seu. Diu que allà volen fer coses que els americans no fan.

El Economista del dia 13 publicava que cada vegada a més comunitats autònomes es pot accedir amb facilitat de l’FP a la universitat. Es poden convalidar assignatures. Aquesta mesura es va començar a aplicar per la Generalitat l curs 2002-2003. La cosa la van anar copiant altres comunitats anys després. Ara ho farà Madrid.

El Diari de Girona publicava el dia 14 la publicació del Rànquing de Xangai 2007. Les dades tornen a mostrar que la UB segueix sent, en aquest rànquing, la primera de l’Estat. Comparant les dades de l’any 2006 amb les del 2007, poques variacions s’observen. En conjunt, francament un desastre. També ho publica Levante fent èmfasi en la Universitat Politècnica de València que és la 5a de l’Estat i no en la de València que està en el grup de la 2a, 3a i 4a.

La Vanguardia del dia 15 comentava l’informe sobre el grau de repetició dels estudiants de l’ensenyament primari i secundari obligatori (ESO). Catalunya és la comunitat on es repeteix menys, però això no és cap obstacle per tenir més “èxit” quant al nombre de graduats d’ESO. La conclusió és que l’ensenyament no universitari a l’Estat espanyol és un autèntic desastre i que les particularitats del sistema català no serveixen per a millorar res. En això també Catalunya s’identifica amb els pitjors trets del sistema global espanyol. La nostra autonomia, que la tenim, no ha permès fer res. Aquest si que és un tema de consens. El fracàs del sistema educatiu.

Cinco Días publicava el dia 15 la proposta del conseller Huguet de crear un clúster del cicle de l’aigua a Barcelona liderat per Agbar format per més de 550 empreses. Veurem quina és la proposta completa i com es desenvoluparà. Aquesta idea sorgeix del Pla estratègic Metropolità de Barcelona.

Expansión del dia 16 publicava que el sincrotró , que estarà operatiu el 2010, aportarà 859 milions al PIB fins el 2033. Crearà 642 llocs de treball i les instal·lacions atrauran 1.000 investigadors a l’any.

Avui 17, res d’interès.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació