Traduït del web de La Vanguardia

El Departament d´Innovació, Universitats i Empreses de la Generalitat rellançarà la Fundació Catalana per a la Recerca (FCR) després de l’estiu amb l’atribució de noves funcions. Per a això, remena diverses opcions de manera que es pugui aprofitar el paper de la fundació dins del Pla Nacional per a la Recerca que la Generalitat vol firmar amb els agents socials en els pròxims mesos.

Entre aquestes alternatives està convertir la FCR a un gran organisme assessor de la conselleria que dirigeix Josep Huguet per a tema científics de R+ D i noves tecnologies. Una altra via que s’explora és servir de laboratori d’idees, una espècie de think tank per al departament que aporti iniciatives per a les línies estratègiques. Aquests canvis els ha d’implementar Joan Comella, que va ser nomenat director de la FCR fa alguna cosa més de sis mesos, substituint Enric Banda.

La FCR és una institució privada sense ànim de lucre que aspira a contribuir en l’articulació del conjunt dels elements del sistema Català de Recerca i Innovació, així com promoure un major reconeixement de la importància de la ciència. Entre els seus patrons es troben la pròpia Generalitat, La Caixa, Ibercaja, Endesa, Gas Natural, Fujitsu, La Seda de Barcelona, BBVA, Laboratoris Esteve i Telefónica, i el seu president és Rafael Español, el màxim directiu de La Seda.

L’alternativa definitiva per a la fundació s’acordarà en la conselleria dins de dos mesos, segons han avançat les fonts consultades.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació