Salvem Montserrat


Manifest contra el projecte d’ampliació de la zona industrial de Collbató


Les persones que signem aquest document volem expressar el nostre desacord amb la proposta d’ampliació de la zona industrial que està projectant l’Ajuntament de Collbató, entre d’altres motius perquè:

1. Destrueix el territori. El mal que es farà a l’indret del Montserrat on es vol implantar serà irreversible i tots ho patirem. El Parc Natural del Montserrat, amb les seves espècies vegetals i animals protegides, se’n veurà afectat notablement, i els visitants ja no podran trobar el Collbató rural i en contacte amb la natura que hi ha fins ara.

2. Redueix la qualitat de vida dels veïns. Els barris més propers notaran directament els efectes: sorolls, contaminació, pèrdua de paisatge… però a tots ens perjudicarà de manera general pels inconvenients que generarà una instal•lació que no es correspon amb les característiques de petit poble residencial que té Collbató.

3.No és cap solució econòmica per al municipi, que ja havia apostat per un desenvolupament sostenible. Malgrat que pugui suposar una injecció econòmica puntual, a llarg termini el dèficit de l’Ajuntament tornarà a sorgir si no es corregeixen les deficiències estructurals de les finances municipals i no s’equilibren les despeses i els ingressos.

Adheriu-vos 

2 respostes a “Salvem Montserrat”

 1. a 22 ag. 2007 a les 4:35 David

  Sempre és casualitat que tots aquests invents del TBO siguin perpetrats per ajuntaments del PSC (l’exalcaldessa de Cànoves fa anys també va tenir la idea de fer-ne un als peus del Montseny).

  En el fons de tot això hi ha dos temes que tard o d’hora hauran de posar-se sobre la taula: l’insuficient finançament municipal, i la major coordinació en les polítiques urbanístiques. El primer és la font d’innombrables barbaritats urbanístiques. En el segon cas, el fet que els ajuntaments siguin jutge i part permet que aquestes barbaritats acabin duent-se a terme.

 2. a 22 ag. 2007 a les 6:02 enriccanela

  David,
  De tot hi ha a tot arreu, però no m’esmentis a la Loreto sisplau. Quin personatge.
  Realment no hi ha solució fins que no es resolgui el tema del finançament local. Jo ho he dit de totes maneres, però sembla que ningú vol tocar això. Mentre els ajuntaments s’hagin de finançar amb l’urbanisme…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació