- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

El bloc de Lídia Pelejà

Enric I. Canela

Avui gràcies al Joan Arnera [2] he pogut descobrir un nou bloc el de Lídia Pelejà [3], estudiant de Ciències Polítiques de la UPF. M’ha agradat les coses que escriu, no només el seu escrit sobre el Futur d’Esquerra [4], al que he afegit el meu comentari, sinó altres escrits anteriors. A més la seva tria musical.

Planteja tres preguntes:

1. ¿Re-agrupament és la corrent més liberal del partit?

2. ¿Carod és realment el culpable de tot el que està passant a Esquerra, o simplement és un cap de turc?

3.¿Quin creieu que serà el resultat tant d’ERC l’any 2007 en les generals com en la Conferència Nacional de tardor?

I demana resposta. La meva al seu bloc ha estat:

Jo no soc d’ERC. Procuro estar informat políticament i et donaré una opinió tan freda i objectiva com sàpiga.
1.- No crec que Reagrupament sigui precisament liberal. Simplement posa per davant la independència, la sobirania, d’altres tacticismes propis de qui està en el govern i vol continuar estant. El que diríem les poltrones. A tots els partits passa i sempre hi ha gent que no hi està d’acord. El problema és si poden o no fer alguna cosa.
2.- Carod-Rovira ha patit canvis i ell mateix s’ha vist atrapat en la xarxa Puigcercós. Carod-Rovira no és un executiu. Hi ha dos tipus de persones que tenen papers diferents a la política els ideòlegs i els que gestionen. A vegades es confonen els papers o una cosa et porta a l’altre. Carod-Rovira no és ni serà mai un executiu i no pot ni podrà competir mai amb la xarxa que a teixit Puicercós. Carod-Rovira és culpable, però menys que altres, ell ha estat manipulat en molts moments i sort té de què l’hagin deixat estar al govern, això si sense competències reals. Què li preguntin a Puigcercós si és cosa d’ell o d’en Montilla.
3.- A les generals baixarà una mica. Quant? Depèn d’aquests mesos. Si no es desmarca una mica d’en Montilla baixarà bastant. Per votar una còpia voto a l’original. Quan a la Conferència, potser, les línies no oficials puguin donar una sorpresa.
Tot això ho dic amb el màxim respecte a ERC que crec que hauria de recuperar l’independentisme. La veritat és que ara no veig moviments graduals cap a la sobirania sinó reculades. Crec que el país està en oberta crisi.
M’agrada el teu bloc. L’he conegut a través del comentari que fa en Joan Arnera.
Llàstima no tinguis el bloc sindicat.

Jo, com el Joan, també l’he enllaçat.