- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Referèndum per a l’autodeterminació l’any 2011

Enric I. Canela

Milito en un partit nacionalista amb l’ànim de col·laborar en la recuperació de la sobirania nacional. La meva màxima aspiració política és ajudar a aconseguir que la meva nació, Catalunya, esdevingui un Estat.

Els partits que s’autodefineixen com a nacionalistes no poden tenir altra finalitat principal que arribar a l’Estat català i, després, construir una societat d’acord amb els seus ideals socials i econòmics. En aquest ordre.

Ara venen eleccions generals a l’Estat espanyol. I és una necessitat i al meu entendre una obligació que els partits nacionalistes ho diguin clar en el seu programa i per això han de demanar el vot amb l’objectiu de celebrar un referèndum per a l’autodeterminació de Catalunya. La societat catalana no pot admetre en silenci ni un dia més la supeditació a les lluites fratricides dels partits espanyols que només utilitzen Catalunya com una arma per als seus interessos.

Cap partit nacionalista català ha de votar la investidura ni donar suport a un candidat a la presidència de l’Estat espanyol que no accepti i es comprometi amb l’autodeterminació de Catalunya.

Atès que si no s’avancen, tindrem eleccions al Parlament de Catalunya el 2010, la data per celebrar aquest referèndum ha de ser com a màxim el 2011. I amb aquesta proposta i el compromís de no participar ni donar suport a cap govern que no tingui aquest objectiu en el seu programa de govern, els partits nacionalistes s’han de presentar i comprometre’s amb l’electorat català.

Per tot això des d’aquí demano que partits i associacions es mobilitzin, ens mobilitzem per aconseguir aquest referèndum el 2011 i impulsem tot allò que estigui a les nostres mans per guanyar adeptes a la independència del nostre país.