Aquests dies poca cosa. El dijous i divendres res dstacable.

El dissabte Expansión publicava un article d’opinió sobre els salaris que reben els universitaris en comparació amb els que no els tenen. Fa una reflexió sobres diferències i la relació d’aquestes diferències amb la baixa qualitat de l’ensenyament. M’ha interessat força.

També Expansión publicava dissabte una entrevista amb el degà de l’escola de Negocis SDA Bocconni. Enveja les escoles d’aquí i diu que amb la reforma de Bolonya més italians estudiaran a l’estat espanyol que no a l’inrevés.

Diumenge ABC i El Mundo publicaven que la Generalitat farà avaluar el sistema d’R+D català a experts internacionals. La idea, segons Huguet, és que això serveixi de cara al Pacte Nacional d’R+D que pretén tancar abans d’estiu del 2008. es veu que el vol pactar amb universitats, sindicats i empreses. Anem arreglats.

El Períodico d’avui publicava que la taxa d’abandó dels estudiants procedents de la classe baixa és deu cops més elevada que la de la resta d’estudiants. És el titular periodístic d’un reportatge sobre el llibre blanc de les universitats catalanes que promou l’ACUP. Justament una de les conclusions és que la redistribució de la riquesa és baixa i que potser cal cobrar preus de matrícula més elevats i donar beques més altes.

La setmana vinent començaran a moure’s més coses, més notícies.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació