Enric I. Canela

L’altre dia, equivocadament, vaig escriure que el govern espanyol i la SGAE podrien tancar pàgines web. La meva errada va ser agafar directament una notícia del diari electrònic Hispanidad. El vaig prendre per un diari seriós, però no és així. Ja vaig dir el què en un comentari a aquesta errada meva.
Amb tot la pressió per aquest tema segueix i avui podeu llegir a Cultura21 que la SGAE reclama poder bloquejar webs que no paguin drets d’autor. La cosa té delicte. Em sembla molt bé que es defensin els drets dels autors, però que actuï  el jutge si cal. Això si, caldrien mecanismes judicials ràpids. El que no seria just és que si es vulneren els drets d’algú, es trigui anys a resoldre el tema.
Espero que això no passi i que si a algun grup parlamentari se li ha audit presentar alguna esmena a la llei, el termini s’acaba vui, si no recordo malament, els altres evitin que prosperi.

2 respostes a “L’SGAE reclama poder bloquejar les webs que no paguin drets d’autor”

  1. a 04 set. 2007 a les 3:36 David

    Aquests de la SGAE em sembla que no s’han assabentat de la pel·lícula. Que no se n’assabentessin fa deu anys encara es podia entendre. Però fa massa temps que tothom sap que una proposta com aquesta és un brindis al sol per irrealitzable, tant des d’un punt de vista tècnic (ja m’explicaran com tancaran una pàgina web hostatjada qui sap on) i també des d’un punt de vista legal (que passarà si la SGAE instés el tancament d’una pàgina que els critiqués?).

    De tota manera, per treure ferro al tema, crec que la seva intenció va encaminada a poder tancar webs que es dediquen a oferir enllaços a música pirata, no a tancar-nos el bloc 😉

  2. a 05 set. 2007 a les 10:20 enriccanela

    És una autèntica bestiesa, però en l’avantprojecte de llei que va treure el govern espanyol això hi era i va ser l’informe del Consell d’Estat que va dir que això no podia ser.
    Dit això tens raó, va pels “pirates”. No m’amoïna personalment, és el fet.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació