Del web de Telenotícies de TVC

Tres universitats públiques catalanes han engegat un programa pioner per atreure estudiants de l’estranger. El que volen és que, a més de formar-se com a professionals a Catalunya, aquests joves també coneguin la realitat social i la llengua del territori on estan estudiant. Els primers són alumnes de les universitats més prestigioses dels Estats Units.

Els 37 estudiants de grau de 6 de les universitats de més prestigi dels Estats Units, com ara Harvard o Princenton, faran el tercer curs de les seves carreres a Catalunya.

La iniciativa, pionera a Espanya, és fruit d’un acord de col·laboració entre les universitats nord-americanes i la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Autònoma. Dels joves que vindran, 35 han estudiat castellà i els altres dos, català. Ara, a més de seguir els seus estudis, podran reforçar l’aprenentatge de les dues llengües i, alhora, aprofundir en el coneixement de la societat i la cultura catalanes.

Segons els rectors de les tres universitats, que han visitat els nouvinguts, l’objectiu del programa és donar a conèixer la universitat catalana als Estats Units i enfortir els lligams acadèmics.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació