El Pacte per la Innovació


Enric I. Canela

Llegeixo a l’AVUI digital la següent notícia:

Quinze empresaris, gestors i científics participaran en l’elaboració del projecte del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació.

El treball d’aquest comitè permanent d’experts facilitarà un debat social que haurà de culminar, l’estiu del 2008, en l’aprovació d’un document per fer avançar la recerca científica i la innovació tecnològica a Catalunya, segons va explicar ahir el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

El comitè permanent d’experts és copresidit per Lluís Arola (catedràtic i exrector de la Universitat Rovira Virgili) i Ramón Ollé (president de la Business Engineering School La Salle i president de la Fundació Epson).

També en formaran part Salvador Barberà (catedràtic d’Economia de la UAB), Eva Bastida (directora científica de Grífols SA), Ramon Gomis (director de recerca de l’Hospital Clínic), Joan Maria Pujol (president de Ficosa) i Josep Tarragó (director de l’IRTA), entre d’altres experts.

Catalunya ocupa la posició 82 en el rànquing de regions europees pel que fa a innovació. “Som a la tercera divisió amb risc de ser sobrepassats fins i tot per països de l’Est”, va explicar Josep Huguet en la presentació del comitè d’experts.

Davant aquest panorama realista, el conseller va exposar que Catalunya necessita un pacte social per aconseguir que la recerca i la innovació es converteixin en el motor del desenvolupament dels pròxims 20 o 30 anys.

Catalunya disposa de “potencial” suficient per aconseguir-ho i només cal organització i objectius clars, va indicar Huguet. Precisament, el pacte nacional per la innovació s’encarregarà de fer propostes independents més enllà dels períodes electorals, va explicar Lluís Arola.

El comitè em sembla de gran categoria. Conec a la majoria dels membres i em mereixen tot el respecte. Lluís Arola em mereix tota la confiança. Espero a veure que sortirà de tot això. Si Huguet limita el pacte es limita a la innovació i no pretén jugades polítiques rares tipus la llei de la Ciència, crec que pot arribar a bon fi. Caldrà parlar-ne.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació