Dijous comentava en aquest bloc que tres universitats catalanes la UB, la UAB i la UPF, gràcies al programa Advanded Studies in Barcelona acolliran gairebé 40 estudiants de les millors universitats americanes per estudiar un curs aquí. Ho recollien divendres La Vanguardia, AVUI i El Punt.

Diari de Terrassa recollia divendres que la Caixa de Catalunya ha signat un nou conveni amb la UB i seguirà donant suport al Parc Científic de Barcelona, a IL3 i al Parc Científic de Badalona, projectes tots de la UB. Expansión també recollia la signatura del conveni a més de fer-se ressò de la signatura d’un conveni entre la UPC i el Banc Santander. El Punt es feia ressò d’aquet últim conveni.

El Punt dedicava divendres un llarg espai a parlar del Pacte per la Innovació i la Recerca, del que ja feia jo un comentari el mateix divendres en aquest bloc. També El Punt en la mateixa pàgina parlava dels dos nous projectes de Biocat (Bioregió) i posava en boca del seu president executiu, Manel Balcells, que es crearan dos centres de recerca. El Centre d’Estudis per a les Tecnologies de la Biomedicina i un centre a Bipol (L’Hospitalet de Llobregat) dedicat a l’estudi de l’oncologia, les patologies infeccioses i les malalties neurodegeneratives. Aquesta última notícia també la recollien Cinco Días i parcialment La Razón.

El Global publicava un extens reportatge sobre les spin-off com a motors de l’R+D espanyol. Deia que entre 1998 i 2004 les universitats de l’Estat han contribuït a crear gairebé 1.000 empreses, al 2005 88.

2 respostes a “Notícies de la premsa d’Universitats, Recerca i TIC del 7 de setembre”

  1. a 10 set. 2007 a les 8:53 Laia

    Enric,

    Mira els acord de govern d’avui dia 10. Finalment hi ha decret de reestructuració!

  2. a 10 set. 2007 a les 9:06 enriccanela

    Gràcies Laia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació