Economia i joves investigadors


Enric I. Canela

Madrid+d parla de l’informe INNOVACEF 2007 que es va publicar al mes de gener, que va realitzar el Centro de Estudios Financieros (CEF) en col·laboració amb la Federación de Jóvenes Investigadores/Precarios (FJIP).

Ja fa dies de la publicació (llegir l’informe), però no ha perdut valor però el relaciona amb la situació econòmica actual i diu:

Cada vegada un major nombre d’analistes està més d’acord sobre la greu crisi econòmica que pot afectar en breu a l’economia espanyola, degut fonamentalment a la seva escassa productivitat i a la seva reduïda competitivitat. A aquestes deficiències, que vénen de llarg, es comencen a unir els primers símptomes d’esgotament del sector de la construcció, el caràcter pràcticament monopolístic de la qual quant al creixement econòmic i com a motor de creació d’ocupació, no sembla que vagi a trobar un altre sector o sectors que prenguin el relleu. Per superar aquest tipus de situacions resulta bàsic disposar d’un sistema d’R+D+I, i si no es té, cal crear les condicions per millorar-lo a la major brevetat possible.

És interessant l’article de Madrid+d i, naturalment, l’Informe.

2 respostes a “Economia i joves investigadors”

 1. a 12 set. 2007 a les 5:04 David

  La crisi ja és a tocar, encara que no s’oficilitzarà fins la tardor o a l’hivern. Hi ha algunes variables que van retardades, pel que no ens adonem del tot del que passarà. La gent que s’ha hipotecat cada cop tindrà menys diners a les butxaques (les revisions dels tipus d’interès de moltes hipoteques encara estan per fer i faran estralls durant aquesta tardor-hivern), la construcció anirà frenant-se perquè cada cop creixerà més l’estoc d’habitatges sense vendre, i compres de productes i serveis que abans es feien amb molta alegria a causa dels baixos tipus d’interès i de poder col·lar el finançament a càrrec de la hipoteca ja han passat a millor vida (llegeixi’s cotxes de gamma alta o 4×4).

  La tempesta financera d’aquest agost podria ser l’espurna que ho acabi precipitant tot. Per això aquests missatges de tranquilitat o aquestes propostes de dentista gratuït o de pisos per a tothom.

 2. a 12 set. 2007 a les 6:30 enriccanela

  David,
  Que menys davant unes eleccions. Sort que el president espanyol diu que espanya està a la Champions League de l’economia. Quina pallasada.
  Jo veig les coses malament.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació